22
Mayıs
2024
Çarşamba
DEVELİ - KAYSERİ

Biri öldü diğeri mucize eseri sağ kaldı

Develi'ye bağlı Küçükkünye köyü Avlağa mezrasında 4 gün önce kaybolan 6 yaşındaki 2 amca çocuğundan 1’i sağ, diğeri ise ölü olarak bulundu.

Geçtiğimiz cuma günü mantar toplamak için evlerinden çıktıktan sonra evinin yolunu kaybedip Adana’nın Feke İlçesi’ne bağlı Gedikli köyünde bir bekçi tarafından bulunan 6 yaşındaki Mikail Bozlağan, 3 gece boyunca sadece su içerek hayatta kaldığını söyledi.

Mikail Bozlağan, "Mantar toplamak için evimizden çıkmıştık. Daha sonra arazide evimizin yolunu kaybettik. 2 gece arkadaşım Hasan’la ağaçların altında birlikte kaldık. Sonra dere kenarında Hasan suya düştü. Suya düşünce eli yüzü kan içinde kaldı. Sonra köyümüzün nerede olduğu konusunda aramızda ayrılık çıktı. Hasan inat yaptı. İkimiz de ayrı ayrı yerlere gittik. Ben bir gece yalnız yattım. Fakat korkmadım. Daha sonra ben dağın üstünden bir köy minibüsü gördüm. Oraya doğru gittim. Gittiğimde minibüsü bulamadım. Sonra beni köy bekçisi bularak Gedikli köyüne getirdi" dedi.

Mikail Bozloğan, daha sonra arama ekipleriyle birlikte Hasan’la ayrıldıkları yere gitti. Arama ekipleri Hasan’ı kayaların arasına düşerek ölmüş vaziyette buldu. Savcının incelemesinin ardından küçük Hasan’ın cesedi Adana Adli Tıp Merkezi’ne kaldırıldı.

Aramalar sonucu sağ olarak bulunan küçük Mikail ise daha sonra ailesine teslim edildi.
Geçtiğimiz cuma Develi İlçesi’ne bağlı Küçükkünye köyü Avlağa mezrasında 6 yaşındaki Mikail Bozlağan ve Hasan Hüseyin Bozlağan, mantar toplamak için evlerinden çıkıp kaybolmuşlardı. Kaybolan çocuklar 4 gün boyunca köylüler, jandarma ve sivil savunma ekipleri tarafından aranmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 14:57:24
Güncelleme :29 Haziran 2005 Çarşamba 15:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?