22
Mayıs
2024
Çarşamba
DEVELİ - KAYSERİ

Gül'den fakültenin açılması için destek sözü

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün Kayseri ziyaretinde, kendisiyle görüşen Develi heyeti gündeme Develi-Zamantı Tüneli ve ilçede binası bitirilen fakülte çalışmalarını getirdi.

AKP İl danışma toplantısında da Zamantı Tüneli ile Develi Ovası'nda sulu tarıma geçişin Develi, Yahyalı, Yeşilhisar, İncesu ve Kayseri’nin yanı sıra ülke ekonomisine katkılarıyla yurt dışından alınan destekler anlatıldı.

Develi heyeti adına konuşan hayırsever iş adamı Mehmet Paksoy, “Siz fakülte binası yaptırın dediniz bizde bir yıl içerisinde inşatını bitirip üniversiteye teslim edecek hale getirdik. Bize 5 bin metre karelik kapalı alan yapın denildi, biz 6 bin 250 metre karelik kapalı alan yaptık ve bu bitirilen binaların fakülte olarak hizmete girmesini bekliyoruz.” dedi.

Abdullah Gül ise konun takipçisi olduğunu belirterek, "Şu anda belki eğitim fakültesi olmaya bilir ama mutlaka sizin gayretleriniz değerlendirilecek ve bir fakülte açılması için destek vereceğiz" dedi.

Develi Belediye Başkanı ve aynı zamanda Seyrani Eğitim Vakıf Başkanı olan Recep Özkan da “Biz hedefimizi koyduk gayretlerimiz, çalışmalarımız sadece ilçe da yaşayan insanları değil ilçe dışında yaşayan yaklaşık 250 bin Develi’li hemşehrilerimizi de bir araya getirerek ilçedeki kalkınmanın, gelişimin ve eğitim seviyesini hep birlikte çalışarak aşacağız; 250.000 metre karelik alan tahsisi ettiğimiz ve şu anda alan üzerinde 6.250 metre karelik bir binanın bitirildiğini ve 6.250 metre karelik kapalı alanı bulunan ikinci binanın Meslek Yüksek okulu olarak haziran ayında hizmete gireceğini devamın da yedi adet binanın daha Develili hayır sever iş adamları tarafından yaptırılacağını, alan içerisinde spor kompleksinin, çevre düzenlemesinin ve peyzaj çalışmaları devam etmektedir. Hedefimiz Seyrani Üniversitesi kurmaktır.“ dedi.

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 15:48:03
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 12:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?