26
Mayıs
2024
Pazar
DEVELİ - KAYSERİ

Kaynak suyu yüzleri güldürdü

ZAMANTI TÜNELİ’NİN KAYNAK SUYU ÖKSÜT KÖYÜ ÇİFTÇİLERİNİ SEVİNDİRDİ

Kayseri’nin Develi Ovasına Zamantı tüneli çalışmaları esnasında ortaya çıkan ve saniyede 350 litre akan kaynak suyunun tarım arazilerine verilmesi çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Develi ilçesine içme suyu olarak verilinceye kadar Öksüt köyü bağ ve bahçelerine sulama amaçlı olarak verilen kaynak suyu sayesinde sebze ve meyve üretiminde artış gözlendi.

Öksüt köyündeki çiftçiler, tünel içinden çıkan kaynak su sayesinde meyve ve sebze üretimine geçtiklerini ve organik olarak yetişen ürünlerinin rağbet gördüğünü belirtti.

Üreticilerden Halil Gören, “Köyümüzde Zamantı tüneli içerisinden çıkan su sayesinde her türlü sebze ve meyve üretimi yapılıyor ve Salı günleri Develi ilçesinde kurulan halk pazarında ürünleri satabiliyoruz” dedi.

Şerife Usta, yakında Bursa şeftalisi yerine Öksüt şeftalisinin anılacağı iddiasıyla ürettiği şeftalilerin Develi pazarında rağbet gördüğünü ve kilosunu 2.5 TL den sattığını beyan etti.

Veli Eken ise her türlü yeşil fasulye üretimi yaptıklarını tüketicinin talebine göre fasulye çeşitlerinin ekimini yaptıklarını Ayşe kadın fasulye, Yılan fasulye, Sırık fasulye ve beyaz fasulye gibi fasulye çeşitlerinin ürettiklerini belirtti.

ZAMANTI TÜNELİ’NİN KAYNAK SUYU ÖKSÜT KÖYÜ ÇİFTÇİLERİNİ SEVİNDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 17:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?