18
Mayıs
2024
Cumartesi
DEVELİ - KAYSERİ

Mantar aramaya çıktı sır oldu

Kayseri’nin Develi İlçesi’ne bağlı Küçükkünye Köyü’nün Avlağa Mezrası’nda, mantar aramak için evlerinden çıkan 2 çocuktan haber alınamıyor.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Develi İlçesi’ne bağlı Küçükkünye Köyü’nün Avlağa Mezrası’nda evlerinden mantar aramak için çıktıkları belirtilen 6 yaşındaki amca çocukları Mikail Bozlağan ve Hasan Bozlağan akşama kadar eve dönmedi.

Çocuklarının akşama kadar eve dönmemesi üzerine olay jandarmaya bildirilirken, köy sakinleri, jandarma ekipleri ile birlikte çocukları aramaya başladı. Önceki akşam başlayan ve gece geç saatlere kadar süren aramalar bugün de jandarma ve sivil savunma ekiplerinin takviyesi ile sürdü. Arazinin engebeli ve dağlık olması ve mezra içerisinden dere geçmesi aramaları güçleştirirken, hem Küçükkünye köylüleri, hem de çevredeki diğer köylerin sakinleri kaybolan çocukları bulana kadar aramalarını sürdürmeye kararlı.

Kaybolan Mikail Bozlağan’ın annesi Fatma Bozlağan, 6 yaşındaki oğlunun kaybolmasının kendisini üzüntüye boğduğunu, çocuğunun biran önce bulunmasını istediğini söyledi. Çocuğunun daha önce hiç evden uzaklaşmadığını belirten anne Bozlağan, "Oğlum sabah evden çıktı. Biz köyde arkadaşları ile oynuyor zannettik. Fakat akşama kadar dönmeyince kaybolduğunu fark ettik. Çok üzgünüz. Dünden beri arıyoruz. Hayatından şüphe duymaya başladım. Üzüntüm belirtemeyeceğim kadar büyük" dedi.

Küçükkünye Köyü muhtarı Rüstem Kılınç ise, köylerinde bağlı mezrada kaybolan 2 küçük çocuğu aramak için dün akşamdan bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu çalışmalara jandarma ve sivil savunma ekiplerinin de destek verdiklerini belirtirken, "Sivil savunma ekipleri köpeklerle, köylüler de kendi imkanları ile kaybolan çocukları arıyor. Sadece bizim değil, diğer çevre köylerin sakinleri de arama yapıyorlar. Çocukların bulunması için herkes seferber. İnşallah çocuklarımızı sağ salim buluruz" şeklinde konuştu.

Kaybolan küçük Mikail’in kardeşleri Emre ve Serhat da, zaman zaman aramalara katılırken, kardeşlerinin kaybolmasının kendilerini çok üzdüğünü, kardeşlerini bulmak için her tarafa baktıklarını söyledi. Küçük Mikail ve küçük Hasan’ın bulunması için gece gündüz köylülerle arama çalışmalarına katılan Küçükkünye Köyü ilköğretim okulu öğretmenlerinden Ali Rıza Şengül, 2 günlük arama çalışmalarında mezranın dağlık alana sahip olmasına rağmen, çocukların gidebileceğini tahmin ettikleri her yere baktıklarını ifade ederken, "Aramalarımız çocuklar bulununcaya kadar sürecek. Arama çalışmalarımızın sonuç vereceğini ve çocukları bulacağımızı umuyoruz" dedi.

Öte yandan köylüler, kaybolan çocukların bulunması için jandarma helikopteri talep ederken, konunun gerekli mercilere iletildiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2005 Pazar 16:22:42
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 15:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa köseoğlu IP: 212.175.112.xxx Tarih : 29.04.2010 14:11:03

ben avlağa köyü öğretmeniyim.mikail bulundu. şimdi 5. sınıfa gidiyor.