18
Mayıs
2024
Cumartesi
DEVELİ - KAYSERİ

Nijerya heyeti Develi'de

NİJERYALI İŞ ADAMLARI DEVELİ'DE

Nijerya'nın 10 milyon nüfuslu en büyük şehirlerinden Kano şehrinde ticari hayatını devam ettiren Bajista Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Alhaji Buhari Sani, Kayseri'nin Develi ilçesine geldi.

Tekstil sektöründe yurt içinde imalat yapan olan İslamoğlu Tekstil yöneticilerinden Cafer İslamoğlu'nun daveti üzerine Türkiye'ye gelerek İstanbul ve Kayseri'de çeşitli sektör temsilcileri ile görüşmelerde bulunan heyet, Develi Belediye Başkanı Recep Özkan'ı da makamında ziyaret etti.

Şirketler arası anlaşma şartlarında görüş birliğine ulaştıklarını belirten ikili, ilk üretime 2010 yılı sonunda gerçekleştirebileceklerini belirtti. Burada konuşma yapan İslamoğlu Tekstil yöneticilerinden Cafer İslamoğlu, ülkenin girişimcileri ile gelecekte büyük iş hacmi olabileceğini ve genç girişimcilerin Nijerya'ya gidip kendi sektörlerinde inceleme yapmaları gerektiğine dikkat çekti. İslamoğlu, "Dünya kamuoyunda olumsuz yönlerini bilinçli olarak yansıtmaya çalışan güçler aksine güler yüzünü dünyaya gösteren nazik insanların ve kapılarını dış dünyaya açmak isteyen yönetimin bulunduğunu belirtmek isterim. Hep birlikte kara kıtanın kara bahtını aydınlatmamız gerekiyor" dedi.

Belediye Başkanı Recep Özkan ise, yörede üretilen tekstil ürünlerinden Bajista Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Alhaji Buhari Sani'ye el yapımı kilim hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 19:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?