18
Mayıs
2024
Cumartesi
MELİKGAZİ - KAYSERİ

20 bin fidan satın alınacak

GÜL İLE MEYVE FİDANLARI İHALE İLE SATIN ALINACAK

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2010 yılı sonbahar döneminde park ve bahçelerde kullanılmak üzere 10 bin adet gül fidesi ile bahçeli evi olan vatandaşlara verilmek üzere 6 çeşit toplam 20 bir adet meyve fidanı satın alınacağını söyledi.

Badem, Kayısı, Armut, vişne, elma ve iğde meyve fidelerinden toplam 20 bin adet ihale ile satın alınacağını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, "Meyve fidanlarını özelikle Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesinde oturan hemşerilerimiz için alacağız. Ancak müstakil bahçeli evi olanlara da vereceğiz. Bu meyve fidanlarını hemşerilerimize vermemizdeki amaç onların meyve fidanlarını kendilerinin dikerek sahiplenmelerini sağlamaktır. Çünkü sadece bahçelerine değil, kaldırım ve orta refüjlere da meyve fidanları dikilmesini sağlayacağız" dedi.

Park, bahçe ve orta refuj ile kavşaklara dikilmek üzere 10 bin adet gül fidesinin de ihale ile satın alınarak Melikgazi ilçesinin adeta gülistana dönüştürüleceğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, meyve fidanları aşılı olarak, gülfidanların ise en az 30 cm boyunda yöreye uygun cins ve türden olma özelliğinin bulanacağını kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, meyve fidanı ile gül fidanı satın alma ihalesinin 7 Eylül 2010 günü saat 11:00.de Belediye Encümen Salonunda yapılacağını daha fazla bilgi almak isteyenlerin Melikgazi WEB sayfasında yer aldığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 18:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?