1
Haziran
2024
Cumartesi
MELİKGAZİ - KAYSERİ

55 çifte nikah kıyıldı

Kayseri'de Melikgazi Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törenle 55 çiftin nikahları kıyıldı.
Melikgazi Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Melikgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 55 çiftin nikah töreni, halk oyunları ekibinin gösterileriyle başladı. Melikgazi Belediyesi yanında bulunan düğün salonunda gerçekleştirilen toplu nikah törenine Vali Osman Güneş, Melikgazi Kaymakamı Mesut Demirkol, çiftlerin yakınları ve gazeteciler katıldı. Nikahlarına kucaklarında çocuklarıyla gelen bazı çiftler ilginç görüntüler oluştururken, çiftlerin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Nikah töreni öncesinde bir konuşma yapan Güneş, "Hepimizin bildiği gibi güçlü toplumlar ancak, birbirilerine ve geleneklerine güçlü bağlarla bağlı ailelerin biraraya gelmesiyle meydana gelebilmektedir. Toplumun en küçük çekirdeği olan sağlam aile örneğinin bir yenisini, 55 çiftin nikahını kıyarak gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu güzel faaliyeti hazırlayan kaymakamlığımıza, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, belediye başkanımıza, çalışanlarına ve emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, "Amacımız bölgemizde ve ilçemiz sınırlarında evlenmiş olan ancak resmi nikahları olmayan kardeşlerimizin bu mutlu aile yaşantılarını bir bakıma kayda geçirmektir" diye konuştu.
Melikgazi Kaymakamı Mesut Demirkol da, 55 çiftin mutluluklarını tescillemek için toplandıklarını belirtti.
Konuşmaların ardından Büyükkılıç sırayla çiftlerin nikahlarını kıydı. Damatlara şaka da yapan Büyükkılıç 'evet' sesini duyamadığını belirterek, damatlara ikinci kez 'evet' dedirtti.
.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 19:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?