24
Mayıs
2024
Cuma
MELİKGAZİ - KAYSERİ

Bakan Koç'tan ödenek sözü

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Kayseri'nin Melikgazi İlçesi'ne bağlı Ağırnas Kasabası'nda bulunan Mimar Sinan'a ait evi gezdi.

Akşam saatlerinde 50 dakika süren gezide Bakan Koç, Mimar Sinan Evi ile Talas'taki Okutan Konağı'nın restorasyonu için, 1 trilyon 600 milyar lira ödenek sözü verdi. Bakan Koç, dün Aksaray'daki temaslarının ardından akşam saatlerinde Kayseri'ye geldi. Aksaray'dan Kayseri'ye gelmek isterken Nevşehir yolunda aracı bozulan, bu nedenle Kayseri'ye 3.5 saat gecikmeli gelen Bakan Koç, akşam saatlerinde Ağırnas Kasabası'ndaki Mimar Sinan'a ait evi gezdi.

Havanın karanlık ve ışıklandırmanın yetersiz olması nedeniyle yerin altına doğru kat kat olan Mimar Sinan'a ait evdeki restorasyonu incelemekte zorlanan Bakan Koç, yaklaşık 50 dakikalık gezinin sonrasında evin restorasyonunun devamı için 1 trilyon, Talas İlçesi'nde bulunan Okutan Konağı'nın restorasyonu için de 600 milyar lira ödenek sözü verdi. Gezilerinde sık sık uyuması ile gündeme gelen Bakan Koç, Kayseri'de gazetecilere de espri yaparak, "Ben uyumuyorum, asıl uyuyan sizlersiniz" dedi.

Bakan Koç'un gezisine, Kayseri Valisi Nihat Canpolat, Sivas Valisi Hasan Canpolat, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ve Mustafa Elitaş ile Çevre ve Kültür Vakfı (ÇEKÜL) Genel Başkanı Metin Sözen de eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2005 Pazar 10:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?