18
Mayıs
2024
Cumartesi
MELİKGAZİ - KAYSERİ

Belediye ağaçları korumak için ekip kurdu

Kar yağışından etkilenen ağaçları korumak için belediye tarafından bir ekip oluşturuldu.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç, yoğun ve sürekli kar yağışın, yapraklarını henüz dökmeyen ağaçlarda dal kırılmasına neden olduğunu, bunun için ağaç dallarında kırılmayı önlemek amacı ile bir ekip oluşturduklarını söyledi. Memduh Büyükkılıç, bugün mesaisinin başlaması ile Temizlik İşleri, Zabıta Müdürlüğü ve Zabıta Semt Karakolları, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Beyaz Masa birimine vatandaşlar tarafından birçok telefon geldiğini ifade etti.

Ağaçların dallarını sallayan ve ağaca zarar veren insanların olduğunu belediyeye bildirerek kamu malına sahip çıkan vatandaşlara teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, "Ağaç yapraklarındaki yoğun kar birikintisini dalları sallamak sureti ile kırılmasını önleyen ekiplerimiz, ağaçları korumak ve ağaçlara zarar gelmesi önlemek istemişlerdir. Bu çalışmayı gençlerin ağaç dallarına zarar veriyor gelin müdahale edin diyerek şikayet eden ve telefon açan duyarlı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Fidan dikmek kadar onun korunması, kollanması ve bakımın yapılması gerektiğini belirten Büyükkılıç, belediye olarak ilçe sınırları içerisindeki ağaçlarda sonbahar bakımı ve gübreleme çalışmasının gerçekleştirdiklerini, bu son çalışma ile de çevreye ve doğaya verdikleri önemi bir kez daha ortaya koyduklarını sözlerine ekledi

Melikgazi
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 16:14:59
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 15:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?