20
Mayıs
2024
Pazertesi
MELİKGAZİ - KAYSERİ

Büyükkılıç'tan Arıtman'a kınama

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik açıklamalarını kınadığını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, milletvekillerinin sorumlulukları olduğunu ve kamuoyu nezdinde sorumsuzca laf etmek durumunda olmadıklarını söyledi.

Büyükkılıç, "Benim gözlemlediğim kadar, birkaç gündür maalesef milletvekili olarak mecliste Türk milletini temsil ettiği söylenen bir arkadaş gereksiz açıklamalarla adeta gündem oluşturmaya çalışmakta. Devletin en üst kademesine gelmiş olan bir insanı ve ailesini yıpratma konusunda kültürsüzce sözler sarf etmekte. Bu
milletin vekiliyim diyen bir insana hiç yakışmayacak sözler ve davranışlar, bunu kınıyorum. Takdir edersiniz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gerçekten gönüllere taht kurmuş, ailesi ve yapısı belli olan Anadolu'dan çıkmış pırlanta gibi bir anne ve babanın güzide evladıdır.

Cumhurbaşkanımızı sadece Türkiye için değil, insanlık için bir şans olarak görüyorum. Allah ona hayırlı ve uzun ömürler versin. Kem söz sahibine aittir. Bir doktor olarak söylüyorum, herhalde kendileriyle ilgili bir durumu yansıtma mekanizmasıyla, bunu başkalarına yansıtmaya çalışıyorlar. Devletin en üst makamını bulmak suretiyle gündemde kalmaya çalışıyor. Kendisine başka bir iş arasın, kendisine başka bir gündem konusu bulsun. Bu ülkenin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya ihtiyacı var. Hele hele Cumhurbaşkanlığı gibi bir makamı yıpratmaya hiç fırsat verilmemesi gerekir. Bu ülkenin birliğini, kardeşliğini zedelememek gerekir. Cumhurbaşkanımız nazik ve gönül insanıdır. Cumhurbaşkanımız bunları muhatap almaz, ama bu milletin herhalde olanı biteni bilmeye de hakkı var. Ben bir kez daha buradan kınıyorum kendisini" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 15:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?