18
Mayıs
2024
Cumartesi
MELİKGAZİ - KAYSERİ

Cocuk Meclisi'nden büyüklere mesaj

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Dünya Sigarasız Günü nedeniyle sergiledikleri "Sigara Canlı Bomba" oyunu ile tiryakilere mesaj verdi. Yeşilay tarafından etkinlik nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Hunat Camii önünde düzenlenen etkinlikte, Şube Başkanı Ertuğrul Uyanık, sigara, alkol ve uyuşturucunun zararlarıyla Yeşilay’ın bu konuda yürüttüğü faaliyetleri anlattı. Uyanık, "Kayseri Yeşilay Şubesi olarak, sigara, içki, uyuşturucu ve kumarla mücadelede daha iyi sonuçlar almak maksadıyla, 2005 yılını, bağımlılık yapan maddelerle mücadele yılı ilan etmeye karar vermiş bulunuyoruz. 7’den 70’e herkesi bu mücadelede birlikte olmaya çağırıyoruz. Gençlerimiz sigaradan çürümesin, satanist, kapkaççı, tinerci, alkol ve uyuşturucu bağımlısı olmasın diyorsanız sizi, Yeşilay’da birlikte olmaya çağırıyoruz. Gözyaşlarımızın yetmeyeceği günler gelmeden önce, lütfen bizimle irtibata geçin" dedi.

Uyanık’ın konuşmasının ardından üzerine bağlı bomba görüntüsü verilmiş sigara ve paketleriyle aniden ortaya çıkan Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi’nden bir üye, "Yaklaşmayın, kendimi havaya uçururum" diyerek çevresindekilere tehditler savurdu. Çevre güvenliği alan polis kıyafetli üyeler, eylemciyi ikna etmeye çalışarak, "Ne istiyorsan yaparız. Üzerindeki bombaları çıkar. İstersen sana Vali’yi getirelim" dediler. "Beni ancak Yeşilay kurtarabilir. Bana Yeşilay’ı getirin" diyen çocuk, Yeşilay önlüklü 2 üye tarafından ikna edildi ve oyun son buldu.
Daha sonra Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tiryakilerden sigarayı bırakmalarını isteyerek, "Hayatım boyuncu 1 ya da 2 sigaradan 1-2 nefes çektim ve ağzıma bıraktığı etkinin ne denli kötü olduğunu bizzat yaşadım. İçenlere gerçekten acımak lazım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 17:34:23
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 18:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?