1
Haziran
2024
Cumartesi
MELİKGAZİ - KAYSERİ

Eski pili getir çiçeği götür

Melikgazi Belediyesi "Eski Pili Getir Çiçeği Götür" kampanyası başlattı.

Kayseri Melikgazi Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 5-11 Haziran arasında eski pillerini getirenlere mevsimlik ve saksıda çiçek verileceği bildirildi. Kayseri Melikgazi Belediyesi ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce Dünya Çevre Günü münasebetiyle gerçekleştirilen etkinlik süresince 1 adet pil getirene 1 adet mevsimlik çiçek, 5 adet pil getirene 1 adet saksıda çiçek verilecek.

Melikgazi Belediyesi olarak çevre korumacılığında çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Kayseri Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, eski pili çiçekle değiştirme etkinliği sayesinde vatandaşların ellerindeki eski pilleri değerlendirerek yerine çiçek alabileceklerini kaydetti.

Dünya Çevre Günü nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikle çevre korumacılığında yeni bir uygulama başlattıklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, "Evsel atıklar arasında yer alan ve kimyasal elementlerle insan sağlığını ciddi boyutta tehdit eden piller kesinlikle özel kutularda biriktirilerek, özel yöntemlerle imha edilmelidir. Bundan sonra atık pilleri kampanyalarla toplayacak ve özel yöntemlerle zararsız hale getireceğiz. Melikgazi Belediyesi olarak şehrin çeşitli yerlerine kağıt, cam ve plastik atıklar için 100 adet atık kutusu yerleştirdik. Bu çalışmamız büyük beğeni topladı. Eski pilleri çiçeklerle değiştirme etkinliğimizin de büyük ilgiyle karşılanacaktır" dedi.

Eski pili çiçekle değiştirme etkinliğine vatandaşlar ellerinde bulanan pilleri getirerek, çiçek almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2005 Pazartesi 17:50:04
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 15:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?