22
Mayıs
2024
Çarşamba
MELİKGAZİ - KAYSERİ

Eskişehir Bağları'nın çehresi değişiyor

Melikgazi Belediyesince yapımı geçekleştirilecek olan Sosyal ve Spor Tesisleri için Eskişehir Bağları gecekondu önleme bölgesinde temel atma töreni düzenlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının Konseri ve Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Halk oyunları ekibinin gösterisi ile açılışı gerçekleştirilen törende, ilk konuşmayı yapan Danişmentgazi Mahalle Muhtarı Hulusi Şahin, mahallelerinde alt yapı sorununun bulunmadığını yollarının tamamen açıldığını, yeşil alan, park ve çocuk oyun alanlarının tamamen inşa edildiğini tek eksikliklerinin ise büyük ölçekli sosyal ve spor tesisleri olduğunu, bugün de böyle bir tesisin temelinin atılmasından son derece mutlu olduklarını ifade ederek belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise bu sosyal ve spor tesisi ile belediyenin bölge insanına gösterdiği önemin bir ifadesi olduğunu belirterek, “Bu yıl temelini attık, gelecek yıl hizmete açacağız“ dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız da, 1994 yılında bir tarla olan Eskişehir Bağları Bölgesinin, bugün barındırdığı nüfus ile çok ili geride bıraktığını, alt yapı sorunu olmayan bir yerleşim bölgesi olduğunu söyledi.
Açılış töreninde son olarak konuşan Vali Osman Güneş ise Spor merkezlerinin önemini belirterek, bu tür tesisler ile bir çok sosyal ve kültürel çalışmaya öncülük yapıldığını, bu açıdan spor sahalarının toplum için çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Her tören de olduğu gibi bu törende de iştirak eden mahalle halkına, Vali Osman Güneş, AK Parti Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ile diğer davetlilere geleneksel aşure ve mangalda sucuk ikramı yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 11:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DAMLA ŞİMŞEK IP: 88.228.162.xxx Tarih : 26.03.2009 17:33:47

selam ben kayseri nin eskişehir bağları semtinde ikamet  etmekteyim,yapılan yenilikler çok güzel,semtimize böyle güzel faliyetler yapılması bizi çok mutlu ediyor,eskişehir bağlarında oturan ailelerimiz  bulundukları çevrede güzel şeyler görmekten memnun oluyolar,eskisehir bağları mızın önemli eksikliklerinden biride okuyan öğrencilerimizin  lise okulu bulamaması bu nedenle servis aracılığı ile başka semtlerdeki liselere gitmesi,eskişehir bağlarında sadece bir tane lise bulunmakta ve birçok öğrencimizin evine uzak olmakta,eskişehir bağlarında oturan bi vatandaş olarak bu konuyada bi göz atmanız dileğiyle hoşcakalın.....