19
Mayıs
2024
Pazar
MELİKGAZİ - KAYSERİ

Su taşkın kanalları temizleniyor

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan ve güney ile kuzey yönlerinde akıntısı olan taşkın su kanallarının her yıl düzenli olarak temizlendiğini ve su taşkınlarına karşı her türlü tedbirlerin alındığını söyledi.
 
Yıldırım Beyazıt ile Kazım Karabekir Mahalleleri'nde yer alan ve şehri güney ile kuzey yönünde doğal akıntı oluşturan taşkın su kanallarının her yıl temizlendiğini inşaat atıkları, moloz ve diğer atıkların bu alanlara dökülmesine kesinlikle izin verilmeğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, bu su kanalları üzerinde kesinlikle yapılaşmaya izin vermediklerini kanalların açık ve temiz tutulduğunu ve olabilecek su taşkınlarına karşı her türlü tedbir ve oluşumların yerine getirildiğini kaydetti.
 
Özellikle kış mevsimine yaklaşırken aşırı ve yoğun yağışlarda Erciyes Dağı'ndan gelebilecek su birikintisi ve sellere karşı bu kanalların adeta kurtarıcı bir rolü olduğunu bu yönden hem DSİ hem de belediye olarak her türlü tedbirlerin yerine getirdiğini ifade eden Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Türkmen, kanal üzerinde yeteri miktarda yaya geçişi için köprüler inşa edildiğini hatırlatarak, "Su kanallarına atık, inşaat atığı gibi su akışını önleyici hiçbir malzemenin atılması gerekir. Bu yönde olanları uyaralım ve belediyemize bildirelim" dedi.
 
Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu çalışma içerisinde sadece su kanallarını temizliğinin yapılmadığını şehir içi atık su kanalları, bunlara bağlantılı su toplama mazgallarının da temizliğinin yapıldığını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 16:04:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?