16
Haziran
2024
Pazar
MELİKGAZİ - KAYSERİ

Sürücü adaylarına eğitim pisti yapılıyor

Kayseri Melikgazi İlçe Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde sürücü eğitim okulları olduğunu ve her okulun kendine ait eğitim pisti bulunduğunu, ancak bunların bir çoğunun yetersiz, bakımsız ve çevresi ile bütünleşmeyen çirkin görüntüler içerdiğini, bu nedenle belediye olarak Trafik Eğitim Pisti inşaatına başlattıklarını ve önümüzdeki günlerde tamamlayarak hizmete sunacaklarını söyledi.
 
Trafik Eğitim Okul Pistlerini tek bir çatı altında toplayarak disipline etmek istediklerini, ayrıca her okulun bir pis yaptırmasının israf olduğunu düşündüklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, bu çalışmayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sürücü Okul Sahipleri ve yöneticilerince beraber ortak karar alarak gerçekleştirdiklerini kaydetti.
 
Sürücü Trafik Eğitim Pisti'nin 22 bin 960 metrekare alan içerisinde inşa edildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, "Altınoluk Mahallesi Seher Bulvarı İnecik Yolu Fatih Sultan Mehmet Kavşağı yanında inşa edilen trafik eğitim pistine 5 bin 600 metre uzunluğunda kilitli parke, 7 bin 800 metrekare parke, 8 adet kamelya, 800 metrekare çim alanı ve içerisinde kafeterya, mescit ve toplantı salonu bulunan sosyal tesis inşa ediliyor. Amacımız, İlçe sınırları içerisinde yer alan tüm sürücü adayı eğitim pistlerini tek bir çatı altında toplamak" dedi. 

Başkan Memduh Büyükkılıç, bu çalışma ile bundan böyle hem eğitim kurumları daha nezih bir alanda hizmet verebileceklerini, hem de sürücü adaylarının standartlara uygun alanda eğitim alabileceklerini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 10:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?