29
Mayıs
2024
Çarşamba
MELİKGAZİ - KAYSERİ

Tehlikeli yapılar yıktırılıyor

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tehlike arz eden eski evlerin, sahiplerinin bilgisi ve isteği üzerine belediye tarafından yıktırıldığını söyledi.

Nazımbey Mahallesi'nde yıkım çalışmalarına mülk sahipleri ile birlikte katılan Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye çalışmalarının sonucunda Yıldırım Beyazıt, Gültepe, Yenimahalle, Yıldırım Beyazıt, Keykubat, Küçükali gibi örnekleri olan modern yerleşim alanları oluşturulduğu, bu nedenle bu eski mahallelerdeki mülk sahiplerinin de gönüllü olarak eski yapılarının yıkılmasını istediklerini kaydetti.

aşkan Memduh Büyükkılıç, şehir dokusu içerisinde yer alan ve miras sebepleri ile mülk sorunu çözülemeyen alanlarda öncelikle '18. madde' uygulaması yaptıklarını söyledi. Memduh Büyükkılıç, “Şehir merkezinde yıkık durumda olan ve tehlike arz eden yapılar, mülk sahiplerinin de katılımıyla yıkıldı. Yıkım ile modern ve sağlıklı yapılaşmanın önünü açıyoruz” dedi.

Memduh Büyükkılıç, sosyal konutların sayesinde kimseyi evsiz bırakmadıklarını ve mülk sahiplerinin rızaları ile hatta teşekkürleri ile tehlikeli yapıları yıkarak imara açtıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 16:54:46
Güncelleme :19 Kasım 2008 Çarşamba 16:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?