18
Mayıs
2024
Cumartesi
MELİKGAZİ - KAYSERİ

Yatılı okulda iğrenç taciz!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Ahmet Baldöktü yatılı ilköğretim okulunda, iki öğretmenin kız öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Nisan ayında Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen imzasız bir dilekçe ile ortaya çıktığı ileri sürülen olayda, Kayseri'de bulunan yatılı bir ilköğretim okulunda R.E. ve İ.K. isimli öğretmenlerin, 4 yıl boyunca okulun 8. sınıf kız öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi.

Olayda öğretmen R.E. tarafından cinsel istismara maruz kalan kız öğrencilerden ikisinin ilaç içerek intihara kalkıştıkları, okul idarecilerinin de bu olayı gizledikleri iddia edildi.

Görüntülerin, öğrenciler tarafından sınıf içerisinde bulunan dolabın içerisine gizlenen bir kamera ile kaydedildiği belirtildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA İMZASIZ İHBAR
Görüntülerin çekilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce bir ihbar mektubu yazıldı. Bu yazılan ihbar mektubunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihbarın incelenmesi için müfettiş Kayseri'ye gelerek bir dizi incelemelerde bulundu. Yapılan soruşturmanın ardından bahse konu okulda idareci görevinde olan okul müdürü N.S., müdür yardımcısı O.K. ve tacizci olduğu ileri sürülen R.E. ile İ.K., öğrenci M.D. öğretmenler ve idareciler görevden uzaklaştırıldı.

Cinsel tacizlerin ardından okulda kalan öğrencilerin psikolojilerinin bozulduğu ileri sürüldü. Yatakhanede kalırken, cinsel tacize maruz kalan ve aynı anda bol miktarda ilaç içerek intihara kalkışan 2 kız öğrencinin gizli saklı olarak Kayseri'de özel bir hastanede tedavi altına alındığı iddia edildi. Mideleri yıkanan ve tacize uğradıkları ileri sürülen öğrenciler hakkında hiçbir şekilde resmi kayıt tutulmadığı, olayın okul idarecileri tarafından saklandığı iddia edildi.

OLAY YARGIDA
Kayseri'de incelemelerde bulunan müfettişlerin raporları doğrultusunda bahse konu okulda İdarecilik görevinde bulunan bir okul müdürü, müdür yardımcısı ve iki öğretmen açığa alınırken olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın bugüne kadar 20'ye yakın kişinin ifadesini aldığı tahmin ediliyor. Öğretmen olayın ortaya çıkmasından sonra kayıplara karıştı.

Yetkililer, olayın yargıda olduğunu belirterek, açıklama yapmadı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 09:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?