19
Mayıs
2024
Pazar
ÇELEBİ - KIRIKKALE

Babasından helallik isteyen şehit

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya karşı başlatılan operasyonda şehit olan Jandarma Komando Er İbrahim Ülger'in (22) Kırıkkale'deki baba ocağına ateş düştü.

İbrahim'in şehadet haberini dün gece saat 03.00'te alan Ülger ailesi gözyaşlarına boğuldu.


Siirt 3. Komando Tugayı 3. Bölük'te vatani görevini yapmakta olan Jandarma Komando Er Ülger, TSK tarafından icra edilen Güneş Operasyonu çerçevesinde silah arkadaşları ile birlikte 3 gün önce Kuzey Irak'a gitmişti.

Bir yıllık evli ve 6 aylık asker olan İbrahim Ülger operasyonda 34 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan amcası Cavit Ülger gibi şehit düşerek şehadet mertebesine ulaştı.

Askere gitmeden önce babası Ali Ülger ile birlikte Sanayi sitesinde marangozluk yapan İbrahim Ülger, vatani görevi yapmak için birliğine katılmadan bir kaç ay öncede Sema hanımla evlenmişti.

Askerlik öncesinde birkaç ay evli kaldıkları eşinin Kırıkkale'ye dönmesine bekleyen Sema Ülger, gece yarısı gelen acı haberle yıkıldı.

Eşini kaybetmenin üzüntüsüyle feryat eden genç kadın, sağlık görevlileri tarafından yapılan iğnelerle sakinleştirildi.


Oğlunun şehit düştüğü haberiyle yıkılan anne Zennure Ülger, İbrahim ile 3 gün önce konuştuğunu belirterek, "Oğlumun sesin bir başka geliyordu. Bana arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğrafları gönderdiğini söyledi. Ana yüreği dayanmaz diye bana söylemedi ama şehit olacağı içine doğmuş. Babası ve eşine şehit olacağını söyleyip helallik istemiş" dedi.

Oğlunun en büyük hayalinin Mercedes marka bir araba almak olduğunu söyleyen baba Ali Ülger ise, "Oğlum 3 gün önce beni telefonla arayarak 'Baba ben operasyona gidiyorum, hakkınızı helal edin. İçime doğuyor oradan dönüş yok, şehit olacağım' dedi.

Ben de oğlum niye böyle konuşuyorsun, annen, eşin hepimiz dönmeni bekliyoruz dedim. Konuşamayınca telefonu kapattı. 2 gün sonra da acı haberi geldi. Vatan sağolsun İbrahim'in kanı yerde kalmaz bundan eminin. Hükümet kararlı, silah arkadaşları onun başladığı işi bitireceklerdir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 16:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?