17
Mayıs
2024
Cuma
ÇELEBİ - KIRIKKALE

Dağcıların yıl sonu tırmanışı başladı

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık İl Temsilciliği’ne bağlı dağcılar, yıl sonu tırmanışında Beyrek Dağı’na çıktı.

İl Temsilcisi Metin Atun rehberliğinde Kırıkkale’nin Çelebi İlçesi yakınlarındaki 1552 metre yüksekliğindeki Beyrek Dağı’na tırmanan dağcılar, üç saatlik parkurdan sonra zirve yaptılar. Kırıkkale Dağcılık İl Temsilcisi Metin Atun, 5 yıldır sürdürdükleri tırmanışları kışın il çevresinde, yazın ülke genelindeki dağlara yaptıklarını belirterek, "Bugüne kadar 50 kişilik bir grup içinde dağlara tırmanış yaptık. Bir yılı kapatırken yeni yılın hedeflerini de ortaya koyduk. 2005 yılında ’Dağda Salık İçin Yürüyüş’ kampanyaları düzenlemek istiyoruz. Bu programa her yaştan bay ve bayanları aramızda görmek istiyoruz. Sağlıklı bir yaşam için dağcılık çok önem arz etmektedir. Günümüzde sağlık harcamalarına yapılan giderleri kısmanın yolu spor yapmaktan geçer. Eğer aramıza katılmak isteyenler var ise hemen bizi arasınlar. Hafta sonları düzenlediğimiz kısa programlara onları bekliyoruz" dedi.

Atun, Arizona ve Texsas eyaletlerindeki mevcut coğrafyayı hatırlatan parkuruyla orman içinden devam eden ve zirvede karlı havada biten programa katılanların memnun kaldıklarını sözlerine ekledi. Beyrek Dağı tırmanışına Kırıkkale Ağır Ceza Reisi Kenan Yumuşak, Pirinç Fabrikası Müdürü Hayrettin Özden, Mühendis Mehmet Eyüpler, Sivil Savunma Uzmanı Hasan Özen ve öğretmen Ahmet Şahin katıldı.

Kırıkkale-iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 13:57:19
Güncelleme :22 Kasım 2005 Salı 12:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?