17
Mayıs
2024
Cuma
ÇİÇEKDAĞI - KIRŞEHİR

Belediyeden gezici klinik

Çiçekdağı ilçesinde Belediye faaliyete geçirdiği "Gezici Sağlık Aracı" ile bir ilke imza attı. Bu uygulama ile dikkatleri üzerine çeken Çiçekdağı Belediyesi vatandaşın takdirini topladı.

Gezici sağlık aracına ilk etapta diş ünitesi monte ettiklerini söyleyen Çiçekdağı Belediye Başkanı Hilmi Şimşek, başlatacakları kampanya ile Çiçekdağı’nda bulunan okullarda diş tarama çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Kampanya süresince 2 bin öğrenciye diş fırçası ve diş macunu hediye edeceklerini belirten Şimşek, çalışmaları hakkında çevre il ve ilçeleri haberdar etmeye çalıştıklarını da söyleyerek bazı özel şirketlerden kampanya için destek isteyeceklerini dile getirdi. Gezici sağlık aracında Kadın Doğum Uzmanı bulundurmayı da amaçladıklarını belirten Şimşek bu sayede kadın hastalıkları taramasının da yapılabileceğini kaydetti.

Çiçekdağı Belediyesi olarak mağdur durumdaki vatandaşlara gezici sağlık aracında ücretsiz olarak tedavi görme imkanı tanıdıklarını ifade eden Şimşek, fakir vatandaşların Pembe Kart adı altında düzenlenen sağlık kartı ile muayene olabileceklerini söyledi.

Bir hastanenin klinik odasında bulunması gereken bütün malzemelerin sağlık aracında bulunduğuna dikkat çeken Başkan Şimşek sözkonusu aracın içindeki cihazları ile beraber 70 bin marka malolduğunu ifade etti.

Nihat KAYIKÇI
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 09:41:30
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 17:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?