18
Mayıs
2024
Cumartesi
MUCUR - KIRŞEHİR
Belediye Sayfaları

'Bir Damla Gözyaşı'na ayakta alkış

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kırşehir Belediyesi, Kırşehir Millî Eğitim Müdürlüğü ve Kırşehir Müftülüğü tarafından organize edilen “Bir Damla Gözyaşı” programı, Kırşehir Eğitim Araçları toplantı salonunda halka sunuldu.

Kutlama programına Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, İl Millî Eğitim Müdürü, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı ve halk katıldı. Ağırlığını Mucur İmam Hatip Lisesi ile Mucur Müftülüğü personelinin taşıdığı program ilgi ile izlenerek salonu dolduran misafirlerden yoğun alkış aldı.

Programda günün anlamı ile ilgili düzenlenen yarışmalara katılarak dereceye girenlere ödülleri verildi.

Sait Sargın tarafından sunulan program, yine Sait Sargın tarafından yazılıp sahnelenen günün anlamı ile ilgili iki perdelik tiyatro gösterisi oldukça ilgi çekerken, oyunda rol alan Sait sargın, Soner Öncü, Süleyman Yıldız, Abdullah Özdemir ve Bekir Öztürk rolleriyle izleyicileri etkiledi ve bol bol alkışlandı.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle salondaki izleticilere hitap eden Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır şunları söyledi:

“Hazret İsa’nın doğumundan altı asır geçmiş ve yeryüzünde yaşayan insanlar bir cehalet ve sapıklık içerisine düşmüşlerdi. Dinsizlik ve ahlâksızlık yeryüzünü kaplamıştı. İşte böyle bir çağda kâinatın efendisi Peygamber Efendimiz ondört asır önce, insanlık değerinin ayaklar altında çiğnendiği cahil bir toplum içerisinden dünyaya gelmiştir. 40 yaşına kadar onlarla birlikte yaşamış, 23 yıllık peygamberlik dönemi içerisinde, yaşamış olduğu cahil ve zalim toplumu dünya tarihinin önder toplumu haline getirmiştir.

“Kutlu doğum haftası denildiğinde Hazreti Peygamberi anmak, onu anlamak ve hayatımıza ışık yutan bir meşale yapabilmek çabası akla gelir. Onun asırlar önce insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığını günümüze taşımaktır kutlu doğum. Peygamber Efendimizin örnek hayatını anlamak, anlatmak, onu kendimize model seçmek gerekir. Onun hayatını okuyup öğrenmeden İslâmı anlamak ve yaşamak mümkün değildir.

“Son Peygamber Muhammed Aleyhisselâm’ın yıldönümü kutlamalarının ilki Belediye olarak

burada düzenlenmektedir. Programa teşriflerinizden dolayı teşekkür ve hürmetlerimi sunuyorum. Programın hazırlanmasında bizlerden desteğini esirgemeyen İl Müftümüz ve bütün personeline, İl Millî Eğitim camiasına ve özellikle bizlere çok büyük katkıda bulunan Mucur İmam Hatip Lisesi Müdürü öğrenci camiasına teşekkürlerimi bildiriyorum.”

Mucur İmam Hatipleri tarafından okunan ilahi ve Kur’anı Kerîm’den okunan ayetlerden sonra program sona erdi. Program bittikten sonra salon çıkışında tüm misafirlere Belediye Başkanı Halim Çakır tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan birer Kur’an-ı Kerîm hediye edildi.
M. Duran Sönmez-Kenthaber/Mucur
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 12:46:27
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 10:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?