22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUCUR - KIRŞEHİR
Belediye Sayfaları

Mucur Kültür Merkezi Üniversiteye devredilecek

Kırşehir İl Kültür Müdürü Temel Çiloğlu, Mucur’da halen yapımı devam etmekte olan ve yüzde 90’lık kısmı bitilen Mucur Kültür Merkezi’nin kurulacak olan Ahi Üniversitesi’ne devredileceğini söyledi. Çiloğlu, Mucur Kepez köyü yeraltı şehri çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ayrıca Mucur Seyfe Gölü’nün turizme kazandırılması yönünde çalışmalar yapıldığını söyledi.

Açıklamasında Mucur Kültür Merkezi’nin bir an önce bitirilmesi için 2004 yılı ödeneğinden 1 trilyon 400 milyar lira tahsis edildiğini belirten Temel Çiloğlu, bu binanın Mayıs ya da Haziran ayında bitirilerek Kırşehir’de kurulacak olan Ahi Üniversitesi’ne devredilmesinin söz konusu olduğunu bildirdi

İl Kültür Müdürü Çiloğlu, Seyfe Gölü’nün turizme kazandırılması yönünde çalışmalar olduğu söyleyerek, geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden İl Özel İdare bütçesine 250 milyar lira kaynak aktarıldığı açıklamasında bulundu.

Diğer yandan, Çiloğlu, ışıklandırması yapılan Mucur Kepez köyü yeraltı şehrinin 2005 yılında turizme kazandırılması için Bakanlığa ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne durumu bildirdiklerini açıkladı.
M. Duran Sönmez - Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 11:29:30
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 12:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?