22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUCUR - KIRŞEHİR
Belediye Sayfaları

Tiyatrocu imamlar izleyicilere parmak ısırttı

Kırşehir’de imamlardan oluşan tiyatro grubu, sahneledikleri oyunla batıl inançlara ve hurafeliğe savaş açtılar. Kırşehir’in Mucur İlçesi’nde, imamlardan oluşan tiyatro grubu, batıl inançlara olan tepkilerini sahneledikleri oyunlarla ortaya koyuyor.

İmam Sait Sargın yönetiminde kurulan tiyatro ekibi, ilk oyunlarını Mucur Halk Eğitim Merkezi’nde sahneledi. Batıl inançların yanlışlığını cami cemaatine anlatmak için cami yerine tiyatro sahnesini seçen imamlar, tiyatro oyunlarının ilk gününde vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştılar. İmamlar tiyatrosunu izlemek isteyen yüzlerce vatandaş, tiyatro oyununun sahneleneceği salona akın ederken, sahneye çıkan tiyatro oyuncusu imamlar, profesyonellere taş çıkarttı.

Tiyatro gösterimi sonrası açıklama yapan İmam Said Sargın, imamlar olarak halkı doğru bilgilendirmek için tiyatro ekibi kurduklarını belirterek, "Batıl inançlara ve hurafeliğe savaş açtık. Oyunlarımızın devamı gelecek. Allah rızası için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah başarılı oluruz. Tiyatro ekibinde bulunan imam arkadaşlarımızın hiçbir maddi beklentisi yok. Tek amacımız halkımıza doğru olanları aktarmak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 16:09:04
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 16:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?