6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

150 kursiyerin eğitimleri başladı

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve aralarında Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (KOSKİ) de bulunduğu Genişletilmiş AB'ye Aday Ülkelerin Su Müktesebatı Konusunda Eğitilmeleri ve Bilgi Paylaşımı Projesi kapsamında yerli ve yabancı 150 kursiyere eğitim verilmeye başlandı.

KOSKİ binasında düzenlenen eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun, üzerinde yaşadığımız dünyadaki su kaynaklarının bizlere emanet bırakıldığını ve bu emaneti en iyi şekilde gelecek nesillere aktarmamız gerektiğini söyledi.

Çevre ile ilgili yaşanan problemlerin tüm dünyanın problemi olduğunu da dile getiren Sorgun, "Bu kapsamda bu problemlere bütün ülkeler olarak bir çare bulmamız şart. Birbirimizle bu konudaki deneyim ve bilgilerimizi birbirimizle paylaşmamız için bu tür projeleri hayata geçirmek çok önemli" dedi.

Projenin koordinatörü İtalyan Umberto Triulzi ise, bu eğitim seminerinin su sektöründeki bilinç ve kalite seviyesini artıracağını ifade ederek, eğitimin dünyanın geleceği için en önemli unsur olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından seminere geçildi.

İspanya tarafından hayata geçirilen ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 13 ülkeyi kapsayan bu proje kapsamında 3 aşamalı bir eğitim uygulanacak. İlk aşamada proje katılımcısı ülkelerin mevcut su durumları incelenecek. Daha sonra katılımcı ülkelerden gelen kursiyerlere su yönetimi konusunda eğitim verilecek. Son olarak ise proje sonuçlarının değerlendirilip yayınlanması planlanıyor. Yerli ve yabancı 150 kursiyerin katıldığı eğitim semineri 2 gün sürecek.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 14:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?