18
Mayıs
2024
Cumartesi
AHIRLI - KONYA

Orman yangınına sebep olan 6 kişi yakalandı

Konya’nın Seydişehir ve Yalıhüyük ilçeleri arasında çıkan orman yangınına sebep olan 6 kişi, Ahırlı İlçe Jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Piknik ateşini söndürmedikleri için yangına sebep olan 6 kişi, gözaltına alınarak Bozkır Adliyesi’ne sevk edildi.

Konya’nın Seydişehir ve Yalıhüyük ilçeleri arasında çıkan orman yangında 5 hektarlık alan tamamen kül olurken, 3 hektar alan da tahrip olmuştu. Yangının kontrol altına alınmasının ardından çıkış nedenini öğrenmek için çalışma başlatıldı.

Ahırlı İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelen bir ihbar ise yangının çıkış sebebini belirledi. İhbarcı, "6 kişi Seydişehir ve Yalıhüyük ilçeleri arasında bulunan Taşkesiği Mevkisi’nde piknik yapıyordu. Yaktıkları ateşi söndürmeden piknik alanından ayrılan şahıslar, ormanın yanmaya başladığını görünce de ateşi söndürmeye çalıştı. Başaramayınca paniğe kapılarak 34 TF 0204 plakalı bir araçla kaçtılar." dedi.

Daha sonra harekete geçen Ahırlı Jandarma ekipleri, ihbarda belirtilen 34 TF 0204 plakalı aracı bulmak için çalışma başlattı. Çalışmalar sonunda Gülay ve Mehmet Başaran ile Emin, Asiye, Ömer ve Fatma Atalay yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslar Bozkır Adliyesi’ne sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2004 Cuma 13:11:17
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 12:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?