18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKŞEHİR - KONYA

Akşehirliler'in hastane çilesi

Akşehir Devlet Hastanesi’nde çalışan hemşire sayısının azlığı, SSK’ların da Sağlık Bakanlığı’na devrinden sonra, verilen hizmetlerin aksamasına neden oluyor.

Akşehir Devlet Hastanesi 300 yatak ve 26 poliklinikle bölgeye kısıtlı personel sayısıyla hizmet veriyor. Normal kadroya göre 300 hemşirenin çalışması gereken Akşehir Devlet Hastanesi’nde 77 hemşire ve ebe ile hizmet veriliyor. Bunların 3 tanesi ise idari kadroda görev yapıyor. Sağlık hizmeti, satın alma yoluyla 12 kişi yardımcı sağlık hizmetlerine alınarak, bu sayı 89’a çıktı.

SSK’lıların Sağlık Bakanlığı hastanelerinden faydalanmasına geçilmesinden ve yeşil kartlılara bedava ilaç verilmesinden bu yana Akşehir Devlet Hastanesi’nin yükü yüzde 50 daha yükseldi. İki ameliyat salonu ve bir diyaliz ünitesi bulunan hastanede bu birimlerde de eleman yetersizliği hissediliyor. Devlet Hastanesi'nin nöbetli kurum olması dolayısıyla nöbet ve senelik izin yoğunluğu hemşire sıkıntısını daha da artırıyor. Daha önce ortalama günlük 700 hastaya verilen poliklinik hizmetleri, SSK’lılar ve yeşil kartlıların yoğunluğu dolayısıyla günlük bin 200 hastaya kadar ulaştı. Poliklinik hizmetlerinde özel temizlik şirketi elemanlarının, hasta bakımı ile ilgilenmedikleri, sadece hasta çağırmakla görevli oldukları öğrenildi.

Akşehir Pervasız
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 02:13:26
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 15:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?