18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKŞEHİR - KONYA

Başkandan bayrak mesajı

Akşehir Belediye Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, Mersin'de bayrağımıza yapılan saygısızlık karşısında vatandaşları araçlarına, evlerine ve işyerlerine bayrak asmaya davet etti.

Bayrağın, bir milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolü, şanlı tarihinin hatırası olduğunu ifade eden Başkan Baloğlu, "Al bayrağımız rengini; vatan, namus, özgürlük için akıtılan kandan almıştır. Bayrak sevgisi, yurt ve memleket sevgisidir. İliklerimize kadar işleyen bu kutsal sevginin heyecanı ile çarpan kalplerimizde daima istiklal ateşi yanmaktadır" dedi. 

"Bugün halkımız Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin çatısı altında, bayrağıyla özgürce ve huzur içinde yaşamaktadır" diye konuşan Baloğlu, vatandaşlara şöyle seslendi:

"Bu bayrak bizlere atalarımız tarafından emanet edilmiştir ve genç nesillere devredilerek dünya durdukça gönderde kalması sağlanacaktır. Her Türk vatandaşı, Önderimiz Atatürk ve atalarımızın yaptığı şekilde ülkesini ve bayrağını korumaya, gerektiğinde kanının son damlasını akıtmaya hazırdır. Bayrağın kutsallığına el uzatanlar Türk Tarihi’nin şanlı sayfalarına bakmalıdırlar. Bu ülkenin topraklarında yaşayıp ekmeğini yiyen, suyunu içen ve havasını soluyan akabinde de ülkenin en kutsal değeri olan bayrağı yakmaya kalkışan haindir! Bayrak üzerinden, provakasyon yapmaya kalkışanlar bilmelidir ki; bu millet devletiyle, hükümetiyle ve vatandaşlarıyla hiçbir zaman buna izin vermeyecektir. Biz kurum olarak, tüm hemşehrilerimizi araçlarına, evlerine ve işyerlerine bayrak asmaya davet ediyoruz."

Akşehir Pervasız
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 00:15:32
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 09:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?