18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKŞEHİR - KONYA

Çakıllar'da organik tarım

Çakıllar’da “Organize Organik Tarım ve Kırsal Kalkınma Projesi” tanıtıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çakıllar Belediyesi işbirliğiyle Çakıllar Belediye kahvehanesinde düzenlenen panele, İl Tarım Müdürlüğü’nden 13 yetkili katıldı.

Konuşmacılar yörenin en önemli geçim kaynakları arasında yeralan organik çilek yetiştiriciliği konusunda merak ettikleri konuları öğrendi.

Akşehir İlçe Tarım Müdürü Bahri Karaman’ın yapılan çalışmalar hakkında verdiği kısa bilginin ardından Konya İl Tarım Müdürlüğü Personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Orhan Ermetin ‘Organik Tarım Teknikleri’ konusunda konuştu. Konya İl Tarım Müdürlüğü Personeli Ziraat Mühendisi Abdurrahman Ayan ise "Çilek Yetiştiriciliği ve Damla Sulama" konularında üreticileri bilinçlendirdi.

Uluslararası destekli Organize Organik Tarım ve Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında Konya’nın 3 bölgede ele alındığını ve buna göre projelerin hazırlandığını belirten Ziraat Yüksek Mühendisi Orhan Ermetin, organik tarımın hiçbir kimyasal ilaç ya da gübre kullanılmadan yapılan tarım anlamına gelmeyeceğini belirtti.

Akşehir İstasyon - İbrahim SARICA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 01:28:28
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 15:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?