24
Mayıs
2024
Cuma
AKŞEHİR - KONYA

Çete operasyonu

Konya’nın Akşehir İlçesi’nde, suç örgütü operasyonu kapsamında yakalanan ve ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 6 kişi, savcılık itirazı üzerine yakalanarak tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, geçen hafta düzenlenen operasyonda organize suç örgütü oluşturdukları iddiasıyla yakalanan 12 kişiden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 7 kişi hakkında, savcılığın itirazı üzerine gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. Karar üzerine tekrar yakalanan M.B. (33), E.B. (23), L.E. (23), M.B. (28), M.H. (27) ve M.S. (27), haklarındaki tutuklama kararı, sevk edildikleri Akşehir Adliyesi’nde vicahiye çevrilerek cezaevine gönderildi. Olayla ilgili bir kişinin ise arandığı bildirildi.

Şikayetler üzerine Konya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Akşehir, Yunak ve Tuzlukçu ilçelerinde organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlemiş, yakalanan 12 kişiden 3’ü tutuklanmış, 9’u tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Sanıkların, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, zorla çek ve senet imzalatmak, tahsil etmek suçlarından yargılanacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 15:00:04
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 14:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?