18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKŞEHİR - KONYA

Çifte yangında büyük korku

Konya’nın Akşehir İlçesi’nde aynı saatlerde çıkan 2 ayrı yangın korku yaşattı. İlk yangın saat 12.30 sıralarında Gazi Mahallesi Dr. Vahdi Yamalık Caddesi 126 numaralı toprak damlı evde çıktı.

Sobanın devamlı tütmesi üzerine duvardaki baca deliğinde ateş yakarak temizlemek isteyen ev sahipleri, damda toprak altında bulunan kamışların tutuşmasına yol açtı.

Dört çocuklu Zeliha Erdem, çocuklarını da alarak dışarıya kaçtı. Komşuların itfaiyeye haber vermesinin ardından itfaiyenin zamanında müdahale etmesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Evde 4 çocuğuyla yaşadığını belirten Zeliha Erdem, "Bacayı temizlemek için duvardaki delikte ateş yakmıştım. Birden dam alev aldı. Çok korktuk. Kimsemiz yok. Evimiz yansaydı ne yapardık" dedi.

Erdem ailesinin komşuları, genç kadın ve çocuklarının zor koşullarda yaşam sürdürdüklerini, bu yangınla durumlarının daha da kötüleştiğini ifade etti.

Akşehir’deki ikinci yangın ise saat 13.15 sıralarında şehir merkezindeki bir apartmanın 5. katında çıktı. Şenbay Tepeoğlu’na ait olan ve 24 Ağustos Bulvarı’ndaki Tepeoğlu Apartmanı’nın 5. katında çıkan yangın, evde bulunan küçük çocuğun tül perdeleri çakmakla tutuşturması sonucu çıktı. İtfaiyenin yangın yerine gelmesinin ardından müdahale etmesi biraz uzun sürdü.

Apartmanın önünde bulunan elektrik hattı direklerindeki teller sebebiyle merdiveni yaklaştırmada güçlük çeken itfaiye ekipleri, zorlanarak da olsa yangına müdahale etti. Yoğun duman sebebiyle bazı itfaiyecilerin etkilendiği yangın yaklaşık 45 dakikada söndürülebildi. Yangın sonrası evdeki eşyaların kullanılmaz hale geldiği öğrenilirken, yaklaşık 30 bin YTL’lik maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 18:52:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?