17
Mayıs
2024
Cuma
AKŞEHİR - KONYA

Dünyanın en büyük ipek halısına müşteri çıktı

Akşehir’de turistlere yönelik ipek halı üreten HEM ve Han Halıcılık İpek Halı Atölyesi’nin dünyanın öbür ucundan bir konuğu vardı.

Akşehir’de değeri 100 bin dolarlarla ölçülen dünyanın en büyük ipek halısını görmek için gelen Endenozya Milletvekili Mahamero Hassan’a Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu’nun da katıldığı gezide ipek halıların tanıtımı yapıldı.

Hereke merkezli Han Halıcılık Sorumlusu Özgür Zorlu tarafından yapılan tanıtımdan sonra konuk milletvekiline 6 metre kare boyutunda halı kestirilirken, Hassan’ın Akşehir’li genç kızların elinde ilmek ilmek şekillenen halılara hayran olduğu gözlendi.

Konuyla ilgili olarak bilgi ven HEM Müdürü Fikri Er, Yaptığımız bu halılar, dünyanın seçkin zenginlerinin duvarlarını süslüyor. İpekten işlenmiş halılarımızın fiyatı boyuna, kullanılan malzemeye ve harcanan emeğe göre belirleniyor. Müşteriler daha çok kimyasal katkı maddesi içermeyen, tamamen doğal bitki köklerinin renklerinden elde edilen halıları tercih ediyor.
Kızlarımızın en az uzun bir süreç içinde duygularıyla üzüntüleriyle kederleriyle ruh halini yansıttığı halıları 100 binlerce dolara satmak mümkün diye konuştu. Endenozya’lı milletvekilinin özel siparişi ile dokutulan 24 metrakare boyutuyla dünyanın en büyük ipek halısı olma özelliğini koruyan tezgahdaki halının ise yapım işlemi devam ediyor.

Atilla MEMİŞ
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 17:54:30
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 17:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?