22
Mayıs
2024
Çarşamba
AKŞEHİR - KONYA

Erkan Mumcu, Yörük Şöleni'ne katıldı

Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı Erkan Mumcu, hükümetin özelleştirmede strateji hatası yaptığını ve bu konuda hiçbir şey bilmediğini söyledi.

Konya'nın Akşehir İlçesi Cankurtaran Köyü Deveboynu Yaylası'nda bu yıl 9.'su yapılan Cankurtaran Yörük Şöleni'ne katılan ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, özelleştirme konusunda hükümeti eleştirdi. Metal Endüstrisi'nin kaynağı durumundaki demir - çelik ve alüminyum tesislerinin özelleştirilmesinde strateji hatası yapıldığını kaydeden Mumcu, "Hükümet özelleştirmeyi mülkiyet satışı sanıyor. Bütün dünyada doğru özelleştirmenin anlamı şudur; bir kamu işletmesini daha verimli hale getirmek, yabancı sermaye girişine kaynak olmak ve bütün dünya ile rekabet edebilir duruma getirmektir. Özelleştirmenin bir stratejisi vardır, özelleştirme ucuza ya da pahalıya satma işi değildir. O endüstrinin, o sektörün geleceğini tasarlama işidir" dedi.

Erkan Mumcu, Telekom'un özelleştirme ayrıntısında şu ana kadar bir yanlışın olduğunu gözlemlemediklerinin anlatarak, "Gerek Seydişehir Eti Alüminyum Tesisleri gerekse gündemde olan Ereğli Demir Çelik Tesisleri'nin özelleştirmesinde hükümet yanlış yapıyor. Özelleştirilmesin demiyorum, özelleştirme bir fiyat yarışı şeklinde olmasın diyorum. Önce bu endüstrinin, bu tesislerin geleceğine dair stratejiyi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı koysun. Şartnamenin sendikalarla, ilgili kuruluşlarla ve kamuoyuyla tartışılması gerekir. Ereğli'nin ve Türkiye'nin demir - çelik endüstrisinin geleceği ne olacak? Bu konuda şartnamenin bir stratejisinin olduğunun görüşülmesi lazım, bunlar yok. Yani işin özü, hükümet özelleştirmeyi varlık satışı zannediyor. Hükümet bu konuda hiçbir şey bilmiyor. Hükümetin aklını başına toplaması lazım" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal'ın da katıldığı 9. Cankurtaran Yörük Şöleni'nde ses sanatçısı Mustafa Yıldızdoğan ve yerel sanatçılar da konser verdi. Şölene yaklaşık 8 bin kişi katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2005 Pazar 17:03:55
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 18:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?