19
Mayıs
2024
Pazar
AKŞEHİR - KONYA

Genç kızın katil zanlıları tutuklandı

Akşehir İlçesi’ne bağlı Ilıcak Köyü’nde başından vurularak öldürülen genç kızın cinayet zanlısı olarak yakalanan 5 kişiden 2’si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri, 26 Aralık Pazar günü başından vurularak öldürülen Keziban Kaplan’ın (19) daha önce Akşehir’e gelirken otobüste tanıştığı Yadigar Yılmaz (27) ile aralarında duygusal bir ilişkinin başladığını, çiftin, evlenmek üzere Doğanhisar İlçesi’ne bağlı İlyaslar Köyü’ne kaçtığı ve burada Ö.E.’nin evinde kaldıklarını tespit etti. Yadigar Yılmaz’ın arkadaşları oldukları belirlenen Muammer Akça (25), A.M., Ö.E. ve C.B. ile birlikte arabayla Akşehir’e gezmeye gelen çift, şehir içinde bir süre araçla gezdikten sonra dönüşte Keziban Kaplan’ın cep telefonuna gelen bir mesaj yüzünden tartıştı. Yadigar Yılmaz’ın bir erkek tarafından gönderilen bu mesaja çok sinirlendiği, Yılmaz ile Kaplan arasında şiddetli bir tartışma yaşandığı, Kaplan’ın "Beni zorla kaçırdınız, sizi jandarmaya şikayet ederim" diye söylemesi üzerine sanıkların Ilıcak Köyü ormanlık alanında Keziban Kaplan’ı öldürerek olay yerinden kaçtıkları ortaya çıktı.

Jandarma, yaptığı inceleme ve soruşturma sonucu araçta bulunduğu iddia edilen 5 kişiyi, yapılan bir operasyonla yakaladı. Olaya karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan zanlılardan A.M., Ö.E. ve C.B. mahkemece serbest bırakılırken, Muammer Akça ve Yadigar Yılmaz cinayet zanlısı olarak tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarma, olayda kullanılan 9 mm. çapındaki tabancayı arıyor.

Akşehir-iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 09:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zekeriya selçuk IP: 85.110.80.xxx Tarih : 30.11.2008 18:56:37

helal olsun bizim polizlerimize geçmiş olsun tüm sevenlerine