16
Haziran
2024
Pazar
AKŞEHİR - KONYA

İnternet hırsızlarına operasyon

Konya'nın Akşehir İlçesi'nde düzenlenen operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurarak internet üzerinden banka hesaplarında hırsızlık ve resmi evraklarda sahtecilik yaptığı iddiasıyla 3'ü bayan 25 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan ihbar üzerine açılan soruşturma kapsamında Akşehir, Afyonkarahisar, Sultandağı ve Çay ilçeleri ile İzmir, İstanbul, Manisa, Aydın, Ankara, Denizli ile Muğla illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, İstanbul ve İzmir'de 3 ayrı çıkar amaçlı suç örgütü kurarak internet üzerinden banka hesaplarına girerek hırsızlık, para ve belgede sahtecilik, oto hırsızlığı, adam yaralama, resmi mühürde sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve suç delillerini karartma iddiasıyla 25 kişi gözaltına alındı. Şahısların evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramada ise, iddia edilen suçları işlemekte kullandıkları belirtilen çok sayıda bilgisayar, program CD'leri, yazıcı, tarayıcı, hard disk, kurum ve kişilere ait sahte kimlik ile belgeler, sahte mühürler, hırsızlık yoluyla elde edildiği öne sürülen change araçlar, sahte araç ruhsatları, sahte kimlikler, belge ve mühürlerin yapımı için kullanılan malzemeler ele geçirildi. 

Gözaltındaki 25 kişi, soruşturmayı yürüten Akşehir Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çakır tarafından sorguları yapılmak üzere Akşehir Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2006 Salı 07:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erman erdem IP: 88.254.26.xxx Tarih : 15.02.2007 19:10:51
kul hakkı yemek günahtır allah onlerın cezasını verir yalnız kötülere bişey olmaz