30
Mayıs
2024
Perşembe
AKŞEHİR - KONYA

Kadir Yallagöz Sağlık MYO açıldı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, insanların isimlerinin ya eserlerin üzerinde ya da mezar taşında yazacağını söyledi.

Bir dizi açılış için Konya'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Akşehir ilçesinde yapımı tamamlanan ve hayırsever Kadir Yallagöz tarafından yaptırılan Selçuk Üniversitesi Kadir Yallagöz Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Çelik, insanların arkalarında mutlaka bir eser bırakmaları gerektiğini belirterek, "Ünlü bir filozof adamlığı olmayan zengindense zenginliği olmayan adamı tercih ederim demiş. Hem zenginliği olan adam varsa başımızın üzerinde yeri vardır. Ben hep zengin dostlarıma derim. Allah size vermiş, siz de Allah'ın yarattığı kullarla paylaşın. Ne mutlu o insanlara ki paylaşmayı bilirler. Ya isminiz buradaki gibi bir eserin üzerinde yazar ya da mezar taşında. Arkanızda kalıcı bir eser bırakmanın yolu böyle güzel yerleri gelecek nesillere bırakmaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hayırsever Kadir Yallagöz'e Bakan Çelik tarafından takdirname ve bir tablo hediye edildi. Daha sonra Bakan Çelik ve protokol üyeleri kurdele keserek okulu hizmete açtı. Açılışın ardından bir süre okulu gezen Bakan Çelik, yetkililerden okul hakkında bilgi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 22:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?