23
Mayıs
2024
Perşembe
AKŞEHİR - KONYA

Konya Akşehir: Hollanda'da yanlış ameliyat sonucu ölen genç gurbetçi toprağa verildi

Hollanda’nın Roterdam kentinde, yanlış ameliyat sonucu hayatını kaybeden gurbetçi Arzu Karayel, memleketi Konya’nın Akşehir İlçesi’nde toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye’den geçtiğimiz yıllarda çalışmak için Hollanda’nın Roterdam kentine giden Arzu Karayel (25), bir süre buradaki sağlık kuruluşlarında hemşire olarak görev yaptı. Karayel, daha sonra hemşireliği bırakarak Roterdam Vergi Dairesi’nde çalışmaya başladı. Vergi dairesinde ’şef’ olarak görevlendirilen Karayel, 1.5 yıl önce evlendi. Apandistinin patlaması üzerine 8 aylık hamile olan Karayel, geçtiğimiz Pazartesi günü Roterdam Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorlar ilk olarak anne karnından çocuğu aldı. Karayel’in apandistinin patladığını fark edemeyen doktorlar, uzun süre nasıl müdahale edeceklerine karar veremedi. 2 kez ameliyata alınan Karayel, bu sırada aşırı kan kaybından hayatını kaybetti.

Cenazesi memleketi Konya’nın Akşehir İlçesi’ne getirilen Arzu Karayel, Akşehir Hasanpaşa İmaret Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Nasreddin Hoca Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.
Arzu Karayel’in ölümünün ardından çalıştığı Roterdam Vergi Dairesi’nde 2 gün yas ilan edildiği öğrenildi.

KONYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2003 Cuma 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?