18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKŞEHİR - KONYA

Nasreddin Hoca, göle bir kez daha maya çaldı

46. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri'ne davet edilen temsili Nasreddin Hoca türbesinden kalktı ve hanımıyla buluşmasının ardından Akşehir Gölü'ne maya çaldı.

Konya'nın Akşehir İlçesi'nde 5 - 10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 46.Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri, protokol ve vatandaşların katılımı ile Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra temsili Nasreddin Hoca Ferhan Şensoy, şenliğe davet edilerek mezardan çağırıldı. Mezardan kalkan temsili Nasreddin Hoca halkı selamlayarak, "Akşehir'i iyi gördüm ama siz yaşlanmışsınız" dedi.

Şenlik korteji, Ferhan Şensoy, çömezleri ve Akşehir Belediye Bandosu ile birlikte Nasreddin Hoca Türbesi'nden Etnografya Müzesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Akşehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş ile temsili Nasreddin Hoca'nın, temsili eşini alacağı Nasreddin Hoca ve Etnoğrafya Müzesi'ne gelindi. Herkes hocanın temsili eşi Nilgün Belgün'ü beklerken, Akşehir'e henüz gelememiş olan Belgün'ün yerine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Şenkon'un kızı Özge Şenkon, temsili Nasreddin Hoca'nın eşi rolünü üstlendi. Şenkon camdan sarkarak, "Hoca bir yıldır nerdeydin, bu kadın evde ne yapar, ne yer, ne içer hiç düşünmedin mi?" diye bağırdı. Temsili eşinin kendisine kızdığını gören Hoca, "Bu benim hanım değil yahu, benim hanım çıtır olmuş, botoks yaptırmış" diyerek espri yaptı. Hoca, temsili eşiyle birlikte hocası Seyyid Mahmut Hayrani'nin türbesini ziyaret ederek dua etti.

Daha sonra Sorkun köyüne gelen Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Mustafa Ünaldı, Ahmet Büyükakkaşlar ve Akşehir protokolü Gürcistan Halk Oyunları Topluluğu ve Ankara Akademi Folklör Gençlik ve Spor Kulübü'nün hazırladığı gösterileri izledi. Gösterilerin ardından gölün kuruması nedeniyle traktörlerin yaklaşık 30 saatlik bir çalışması sonucunda hazırlanan kayık yolunda maya çalma törenine geçildi.

Temsili Nasreddin Hoca Ferhan Şensoy ve protokol, hazırlanan tahta yoldan ilerleyerek maya çalınacak yere geldi. Temsili Nasreddin Hoca göle maya çalmanın hikayesini anlattıktan sonra barış ve huzur dilekleriyle kanala maya çaldı. Hoca'nın ardından protokol mensupları sırayla maya çalarak iyi dilek temennilerinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 18:10:39
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 12:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?