18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKŞEHİR - KONYA

Üniversiteliler dağa tırmandı

Akşehir Belediyesi tarafından kurulan Akşehir Belediyesi Dağcılık Spor Kulübü (AKBEDASK) ilk faaliyetini geçtiğimiz Pazar günü yaptığı geziyle gerçekleştirdi. Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan Üniversite Gurubu saat 09.00’da Gülmece Parkı’nda toplandı.

Lider Hayri Gürler, Artçı Akın Şen ve Yardımcı Lider Belma Karakoç önderliğinde yapılan gezi, Eski Dağ Oteli’nin arkasından belediye telsiz rölevesine gitti. Havanın yağmurlu olmasına rağmen yılmayan öğrenciler ve gurup liderleri, dağcılığın her türlü hava koşulunda yapılması gerekli bir spor olduğunu söylediler.

Akşehir Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, yol boyunca gurubun güvenliğini sağladı.
Altı kilometrelik yol boyunca iki kere mola veren gurup, geçtikleri bölgelerle ilgili olarak liderleri Hayri Gürler’den bilgi aldılar.

Tamamı Muhasebe, Maliye, İşletme ve Turizm Bölümü birinci sınıf öğrencilerinden oluşan 14’ü kız, 12’si erkek olmak üzere toplam 26 kişilik gurup, Belediye Telsiz Röleve’sine geldiklerinde yaklaşık 45 dakika mola vererek, Akşehir Manzarası eşliğinde yanlarında getirdikleri kumanyalarını yediler.

Gurup Liderleri’nin öğrettikleri zeka geliştirici oyunlarla eğlenen gençler, daha da yükseğe çıkmak isteyince, tırmanmaya başladılar. Çıktıkları zirvede objektiflere poz veren dağcılar, saat 13.00 sıralarında dönüşe geçtiler.

Akşehir Pervasiz
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 23:37:03
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 16:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?