22
Mayıs
2024
Çarşamba
DOĞANHİSAR - KONYA

Silah kaçakçılığı operasyonu: 5 gözaltı

KONYA’nın Doğanhisar ve Beyşehir İlçeleri ile Şanlıurfa’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda silah kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, suikast silahları olarak bilinen uzun menzilli 2 otomatik tüfek ile hayalet silah olarak adlandırılan Glock marka 1 tabanca da ele geçti. 

Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, silah kaçakçılığı yaptıkları belirlenen şebekeyi takibe aldı. Yaklaşık 1 ay süren teknik takip sonucu, Doğanhisar ve Beyşehir İlçeleri ile Şanlıurfa’da dün eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda S.K., F.K., R.G., T.E. ve H.D. gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 2 uzun namlulu suikast tüfeği, 1 otomatik av tüfeği, biri Glock marka olmak üzere 2 tabanca, 2 kurusıkıdan bozma gerçek mermi atan tabanca, çok sayıda mermi, tabanca parçaları ile 6 uzun menzilli tüfek namlusu ele geçirildi. 

Jandarmadaki sorguları tamamlanan zanlılar, bugün Doğanhisar Adliyesi’ne sevk edildi.




Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 13:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İlyas MUZAÇ IP: 88.251.176.xxx Tarih : 19.08.2007 19:36:42
jandarmanın üstün görevlerinden dolayı doğanhisar ilçesinin emniyet ve asayiş ile vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağladıkları ve bu tür kişilerin milletimize ve halkımıza zarar vereceğinden dolayı bu şahıslara göz açtırmayan kahraman jandarma kuvvetimizi takdir ve tebrik eder başarılarının devamını dileriz.