22
Mayıs
2024
Çarşamba
EREĞLİ - KONYA

23 Nisan coşku İle kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bütün yurtta olduğu gibi Ereğli’de de coşku ile kutlandı.

Kutlamalar nedeniyle Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan'ı makamında ziyaret etti. Öğrencilerden Nazmiye Ateş, Özdoğan'ın makamına oturdu.

Kısa bir süreliğine başkanlığı devralan Ateş, okullarının çevresindeki boş alanın yeşillendirilmesi için Başkan Yardımcısı Cihan Aydıngenç'e talimat verdi. Doğalgaz konusunda Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Palalı'dan bilgi alan Ateş, temsili Kaymakam ile de bir telefon görüşmesi yaptı.Bu anlamlı ziyaretten mutluluk duyduğunu kaydeden Özdoğan, Ateş'in talimatların gerçekleştirileceği sözünü de verdi.

Stadyumda düzenlenen törenler ise Kaymakam, garnizon komutanı ve belediye başkanının vatandaşların ve çocukların bayramlarını kutlaması ile başladı. Kutlamalar öncesinde, Belediye Başkanlığınca temin edilen 5 bin balon, stadyuma gelen vatandaşlara dağıtıldı.

Saygı duruşu ve okunan İstiklâl Marşı'nın ardından başlayan tören programında, Millî Eğitim Müdürü Recep Ataç’ın konuşmasından sonra il ve ilçe düzeyinde sportif alanlarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları verildi.

Öğrencilerin geçit töreninden sonra hazırlanan gösteriler izlendi. Belediye 1. Çocuk Şenliği kapsamında, öğrenciler ve vatandaşlar için ücretsiz olarak "Kırmızı Başlıklı Kız" isimli çocuk oyunu sahnelendi.

Musa Dikmenli - Kenthaber / Ereğli
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 13:28:32
Güncelleme :3 Haziran 2005 Cuma 18:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?