18
Mayıs
2024
Cumartesi
EREĞLİ - KONYA

Çiftçiye çifte destek

Ereğli Tarım Müdürlüğü, yöre çiftçisinin teknik ve ekonomik gelişmesine yönelik yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor.

İlçe Tarım Müdürlüğü Meyve Fidanlığı’nda yapılan deneme ile "İki Ürün ve İki Destek" projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven, amaçlarının birim alandan daha çok verim ve ekonomik kazanç sağlamanın yollarını çiftçiye öğretmek olduğunu söyledi.

İlçe Tarım Müdürlüğü Meyve Fidanlığı’nda yapılan çalışmaları değerlendiren Özgüven, "Çiftçilere örnek olacak bir çalışma başlattık ve 15 dekarlık alanda uygulanan çalışmanın birinci aşaması sonuçlandı. Ereğli’deki mevcut tarım alanlarından daha yüksek verim alınması ve çiftçinin gelir düzeyinin artırılmasına yönelik müdürlüğümüz bir takım çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar kapsamında fiğ bitkisi ekimi yaptık. Geçtiğimiz kış ayları içerisinde fiğ ekimi yaptık ve şu an hasadını gerçekleştiriyoruz. Bu hasadın hemen arkasından tarlamıza silajlık mısır ekimi yapacağız. Yani bir ürünü hasad ediyoruz, bir ürünün ekimini yapıyoruz. Bir yıllık ekim süresi içerisinde bir tarladan iki ürün alıyoruz ve iki destekle çiftçilerimize katkı sağlıyoruz. Fiğ ekimine 38 milyon lira, mısır ekimine de 66 milyon lira destek veriyoruz" diye konuştu.

Ekilen bitkilerin birisinin baklagil diğerinin ise buğdaygillerden olduğunu ifade eden Özgüven, "Toprak veriminin artırılması, yapısının düzeltilmesi ayrıca hayvancılıkta kullanılan iyi bir kaba yem elde edilmesi amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

Fiğ hasadı yapan traktöre binerek, uygulama yapan İlçe Tarım Müdürü Özgüven, ardından ekilen mısırı da ziraat mühendisi Erdal Gönülal ile inceledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 18:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?