24
Mayıs
2024
Cuma
EREĞLİ - KONYA

Dolandırıcıları kitap kapağı yakalattı!

BANKAMATİK DOLANDIRICILARI KİTAP KAPAĞINDAN YAKALANDI

Konya'nın Ereğli ilçesinde otomatik para çekme makinesi ATM'den emekli maaşını çeken bir kişiyi, kendisini banka görevlisi olarak tanıtarak dolandıran kadın, elindeki kitabın kapağının güvenlik kamerası tarafından görüntülenmesi üzerine yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 10 gün önce bir ATM'den emekli maaşını çeken şahsın yanına kendisini banka görevlisi olarak tanıtan bir kadının yaklaşarak parasını dolandırıcılık yöntemiyle alması üzerine soruşturma başlatan Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ATM'deki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan incelemede kadının başında pembe renkli bere, elinde çanta ve bir kitap olduğunun görülmesi üzerine şahsın gidiş istikametindeki bütün güvenlik kameralarının görüntüleri alındı. Şehirdeki MOBESE sayesinde şüpheli araçları inceleyen polis, bir aracın ön bölümünde şüpheli kadının elindeki kitabın kapağını görünce aracın plakasını belirleyerek araştırmalarını yoğunlaştırdı.

Aracın MOBESE Plaka Tanıma Sistemi sayesinde Konya yönüne gittiğini belirleyen polis, yapılan takiple içinde 2'si kadın 3 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Şahısların aynı yöntemle Aksaray, Karaman, Kayseri, Mersin ve Nevşehir illerinde de benzer dolandırıcılık olayları gerçekleştirdikleri belirlendi. Adliyeye sevk edilen D.Y., S.A. ve T.A. nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 16:29:05
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 20:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?