23
Mayıs
2024
Perşembe
EREĞLİ - KONYA

Ereğli doğalgaza kavuşuyor

Ereğli'de, apartman yöneticilerine doğalgaz bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ereğli Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, doğalgazın gelmesiyle şehirde hava kirliliğinin ortadan kalkacağını belirterek, "Doğalgaz inşaatı Mart ayından itibaren başlayacak. Özellikle tren yolunun alt kısmı, büyük bir çevre kirliliği tehdidi altında. Doğalgazın gelmesiyle bu sorun çözülecek. Apartmanlar kesinlikle doğalgaza geçecek. Kömür bağlantısı içerisinde olmayın" dedi.

Netgaz Genel Müdürü Uygur Erbil ise, Konya’da yaptıkları işlemleri Ereğli’de de yapacaklarını belirterek, "2 yılda bitecek işlemleri 1 yılda bitireceğiz. Ereğli’ye Mart ayında kazma vuracağız. Doğalgaz, kurallarına göre kullanıldığında, son derece kaliteli bir enerji türüdür. Ereğli’deki hava kirliliğini büyük ölçüde ortadan kaldıracaktır" diye konuştu.

İlçede 40 bin aboneye hizmet vereceklerini ifade eden Erbil, "Öncelikle Dalmaz, Gülbahçe, H. Mutahir, Hamidiye, Hıdırlı, N. Kemal, Pirömer, Sümer, Üçgöz, Alpaslan, B.Ali, Cami Kebir, Eti, H. Mustafa, Kazancı, Orhangazi ve Selçuklu mahallerinde çalışma yapacağız. Bu mahalleleri Batı Alagözlü, M. Akif ve Türbe mahalleleri izleyecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 12:01:41
Güncelleme :21 Şubat 2005 Pazartesi 16:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?