18
Mayıs
2024
Cumartesi
EREĞLİ - KONYA

Ereğli eski Beledie Başkanı ile tahsildarı tutuklandı

Konya’nın Ereğli İlçesi Belkaya Beldesi’nin eski Belediye Başkanı Mehmet Altınkaya ile belediye tahsildarı Süleyman Sarı, zimmete para geçirmek iddiasıyla tutuklandı.
28 Mart yerel seçimlerinden sonra Belkaya Belediye Başkanlığı’na seçilen yeni Başkan İsmail Şahin, incelettiği belediye hesaplarında açık çıkması üzerine Ereğli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılığın yaptığı incelemelerde, ’Belkaya Belediyesi tarafından işletilen yolcu otobüslerinde kullanılan yolcu biletlerinin mükerrer basımının yapıldığı ve bu biletlerin 47 bin adet olduğu’ iddiası sonucu, Belkaya Belediyesi’nin toplam 82 milyar 500 milyon liralık zarara uğratıldığı ve haksız kazanç elde edildiği gerekçesiyle belediye tahsildarı Süleyman Sarı tutuklandı. Aynı iddia ve suçlama nedeniyle Belkaya Belediyesi eski başkanı Mehmet Altınkaya da dün tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yetkililer, Belkaya Belediyesi ile ilgili olarak araştırmaların çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirtirken, Belkaya’nın yeni Belediye Başkanı İsmail Şahin, konunun yargıya intikali nedeniyle herhangi bir yorum getirmesinin doğru olmayacağını bildirdi.
KONYA - İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2004 Çarşamba 12:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?