18
Mayıs
2024
Cumartesi
EREĞLİ - KONYA

Ereğli'de meyvecilik atağı

Konya'nın Ereğli İlçesi, beyaz kiraz ve süt sektöründen sonra meyvecilik konusunda da cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor.

Son yıllarda bodur meyvecilik başta olmak üzere meyvecilik konusunda Ereğli'de her geçen gün yeni bahçeler tesis edilirken, buna son olarak Türkiye'de ilk defa Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü öncülüğünde yetiştiriciliği yapılan Roksona kayısı öne çıkıyor. Gecci ve sofralık olarak üretilen ve oldukça iri olan kayısının ağırlığı 90-140 gr. arasında değişirken, büyüklüğü tavuk yumurtasının iki katına yaklaşıyor.

İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven, konu hakkında yaptığı açıklamada, Roksona adı verilen kayısının yabancı orijinli bir kayısı olduğunu ve Avrupa'dan (Makedonya)geldiğini söyledi. Bu kayısının iri ve albenisinin yüksek olması nedeniyle pazarlama açısından bir sıkıntı olmadığını kaydeden Özgüven, Ereğli'de bu çeşidin hızla yayıldığını ve ilçe ekonomisine önemli girdi sağladığını belirtti.

Ereğli'de 400 hektarlık alanda üretim yapıldığını ifade eden Özgüven, Ereğli'nin toprak ve iklim yapısının bu kayısı çeşidine uygun olduğunu, iyi bir irilik, renk ve aroma kazanması nedeniyle büyük marketler tarafından ilgi gördüğünü kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 18:13:07
Güncelleme :29 Temmuz 2005 Cuma 18:38:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
feride şen IP: 81.215.4.xxx Tarih : 5.08.2005 09:03:07
Canım Ereğlimde herşey yetişir.Oranın toprağı ve suyu herşeye bedeldir.Ben gurbet te yaşayan bir ereğlili olarak ereğlide yaşayan hemşehrilerime seslenmek isterim;memleketimizin kıymetini bilin!...