26
Mayıs
2024
Pazar
EREĞLİ - KONYA

Evet oyu Recep Bey'i kurtarır

CHP'Lİ İNCE, HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Referandumda Recep Bey'i kurtarmak isteyenler 'evet', vatanı kurtarmak isteyenler 'hayır' oyu kullansınlar" dedi.

CHP Grup Başkanvekili İnce, Konya'nın Ereğli İlçesinde düzenlenen programda partililere seslendi. 12 Eylül 1980 askeri darbesinde 24 yaşında olan Başbakan Erdoğan'ın gözaltına alınmadığını ve işkence görmediğini söyleyen İnce, "8 yıl 12 Eylül'ü ağzına almadın. 8 yıldır o günlerde yaşananları hatırlamadın. Ne oldu da bu gün 12 Eylül'ü hatırladın. Bu ülkede hapishanelere bizim arkadaşlarımız girdi. İşkencelerden bizim arkadaşlarımız geçti. Yürekleri yetiyorsa bu anayasa paketinin hangi maddesinde 12 Eylül'le hesaplaşıyorlarmış onu getirsinler tartışalım. Şimdi referandum vatan meselesi, özgürlük meselesi oldu. Recep Bey'i kurtarmak isteyenler 'evet', vatanı kurtarmak isteyenler 'hayır' desin. Şimdi kendini kurtarmak isteyen bir iktidar var. Yüce Divan'da hesap vermek istemiyorlar. Kadrolaşma içindeki engellerin kalkmasını istiyorlar. Özelleşmeyle yandaşlarına satılan yerlerin geri alınmasını istemiyorlar. Bu referandum Türkiye için, çocuklarımız için, Cumhuriyetin geleceği için önemlidir" diye konuştu.

Grup Başkanvekili İnce, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun terör örgütü PKK'nın koşulsuz silah bırakması halinde genel affı düşünebileceklerini kaydetmesine rağmen sözlerinin çarpıtıldığını savundu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2010 Pazar 18:50:00
Güncelleme :29 Ağustos 2010 Pazar 18:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?