20
Mayıs
2024
Pazertesi
EREĞLİ - KONYA

Gıda denetimleri arttırıldı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın yurt genelinde sürdürdüğü gıda denetimleri kapsamında, Konya’nın Ereğli İlçesi’nde de denetim gerçekleştirildi.

Çeşitli illerden Ereğli’ye gelen 22 gıda kontrolörü, belirlenen güzergahlarda gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimini yaptı. Denetimler öncesinde İlçe Tarım Müdürlüğü’nde Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan ve İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven tarafından gıda kontrolörlerine Ereğli ve denetimler hakkında bilgi verildi. İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven, 5179 sayılı kanunun çıkmasının ardından bir çok çalışma yapıldığını ifade ederek, "Ereğli İlçesi olarak belediye başkanımızın destekleriyle bir takım çalışmalar yapmıştık. Ereğli büyük gıda potansiyeli olan bir yer. Gıda sektörünün çok olduğu bir ilçe. 3 tane birinci sınıf mezbahası var. Bir cazibe merkezi konumunda. 328 adet işyerini arkadaşlarımız gezdi. Bu koordineleri tarım müdürlüğümüz ve belediyemiz birlikte yaptı" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan ise, belediye olarak yapılan çalışmalara tam destek verdiklerini söyledi. Gıda kontrolörleri yaptıkları denetim esnasında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan üretim izni olmayan, son kullanma tarihi geçmiş ürünler ile Türk Gıda Kodeksi’ne uygun etiket bilgileri olmayan ürünlerin satılmaması, asgari teknik ve hijyenik şartlara uyulması konusunda uyarılarda bulundular.

Ereğli-iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 12:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?