19
Mayıs
2024
Pazar
EREĞLİ - KONYA

Haykent zamanında teslim edilecek

Konya’nın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, ihalesi ertelenen Haykent Projesi’nin daha önce açıklandığı tarihte hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi 17 Nisan 2009’a ertelenen ve kısa adı Haykent olan Hayvancılık Kenti Projesi’nin hedefinde bir sapma olmadığını bildirdi.

Başkan Özdoğan, “Ereğli’deki işsizliğin önemli bir kısmına istihdam oluşturacak Haykent Projesi’nin hedefinden bir adım bile sapmadık. Nisan ayındaki ihaleden sonra yaklaşık 1,5 yıl sürecek inşaat dönemi 1 yıla indirilecek. Yani yatırımcımızın ve çiftçilerimizin her hangi bir zaman kaybı yaşaması engellenecek” dedi.

Türkiye’de örnek bir projeye imza attıklarını dile getiren Başkan Özdoğan, “Ereğli’nin şu anda yaklaşık günde 150 ton süt üretimini gerçekleştirdiğini düşünecek olursak, bu projeden de elde edilecek 200 ton süt ile birlikte ilçemiz bu sektördeki söz sahibi olduğu alanda genişleyecektir. Ayrıca bu gün için süt sektöründe 4 bin civarında insanın istihdam edildiğini göz önüne alırsak, yeni yatırımla birlikte bir o kadar daha insanımıza iş imkanı sunmuş olacağız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?