23
Mayıs
2024
Perşembe
EREĞLİ - KONYA

Kaymakamı duygulandıran açılış

Ereğli Belkaya İlköğretim Okulu kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.

Belkaya Beldesi İlköğretim Okulu kütüphanesinin açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Ramazan Aydın’ın yaptığı selamla konuşmasıyla başladı.Belkaya Belediye Başkanı İsmail Şahin, yaptığı konuşmasında, öğrencilerin fikirlerini geliştirmesi için kitap okuması gerektiğini belirterek, "Okumanın temeli kitaptır. Kütüphanede yeterince kitap var. Bugün okulumuza açılan kitaplık çocuklarımızın geleceği için önemli bir adımdır" dedi.

Ereğli Milli Eğitim Müdür Vekili Recep Ataç ise okul öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak, "Her şeyin başı bilgidir. Bilginin kaynağı ise kitaptır. Kitaplar raflarda kalmasın, içerisindeki bilgiler sizlerin beyinlerine girsin. Öğrenme isteğiniz artsın. Kendinize niçin, nasıl, neden, sorularını devamlı sorun. Bu soruların cevapları kitaplarda gizlidir" diye konuştu.

Okulda gördüğü manzara karşısında duygulanan Ereğli Kaymakamı Cevdet Can da, kendisinin bir köy okulunda eğitim hayatına başladığını anlatarak, "Şu an büyük bir duygu seline kapıldım. Ben de sizler gibi köy ilkokulunda okudum. Umutlarınızı sakın yitirmeyin. Umuda yolculuk diye bir mektupla umutlarınız yeşerdi. Okulunuza bağışlanan kitapların kıymetini bilin ve devamlı okuyun. Okuma alışkanlığını kazanın. Yaz tatillerinde bir kitap alarak mutlaka okuyun. En çok kitap okuyana bizim de bir hediyemiz olacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Cevdet Can okul kütüphanesini hizmete açtı. Kütüphanenin eksikliklerini en kısa zamanda gidereceklerini söyleyen Kaymakam Can, Belkaya beldesindeki diğer okulları da gezdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2005 Cuma 18:03:32
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 14:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?