19
Mayıs
2024
Pazar
EREĞLİ - KONYA

Konya hatırası

Cumhurbaşkanı Sezer, Konya Valisi Ahmet Kayhan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Nihat Özeyranlı, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Tuzcu ve protokol üyeleri tarafından karşılandı Cumhurbaşkanlığı döneminde ilk defa Konya’ya gelen Ahmet Necdet Sezer’in ziyareti ’Konya hatırası da bulunsun’ dercesine gerçekleşti. Sezer’in yaptığı görüşmelerde basına kısa süreli görüntü alma izni verilebildi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ilk olarak Konya Valiliği’ni ziyaret etti. Sezer, burada Konya Valisi Ahmet Kayhan’dan brifing aldı. Başlangıcında kısa bir süre görüntü alınmasına izin verilen ziyaret, basına kapalı gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Sezer, daha sonra eşi Semra Sezer ile birlikte Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti. Sezer’in Mevlana ziyaretinden sonra, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Nihat Özeyranlı’yı ziyaretinde de basın mensuplarına kısa süreli görüntü alma izni verildi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği şehrimizden ayrıldı.

Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan GAP uçağı ile Konya Havaalanı’na gelen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer’i, Konya Valisi Ahmet Kayhan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Nihat Özeyranlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, askeri ve mülki erkan karşıladı. Tören kıtasını selamlayan Cumhurbaşkanı Sezer, kısa süre VIP Salonu’nda dinlendikten sonra kent merkezine hareket etti.
İlk olarak Konya Valisi Ahmet Kayhan’ı makamında ziyaret etti. Basın mensuplarının alınmadığı görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü. Valilik ziyaretinin ardından Mevlana Müzesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer’e, girişte vatandaşlar ilgi gösterdi. Yaklaşık 15 dakika müzeyi gezen Sezer, daha sonra müzeden ayrıldı.
Cumhurbaşkanı Sezer, bu ziyaretlerin ardından Garnizon Komutanlığı’na geçti. Burada askeri törenle karşılanan Sezer, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Nihat Özeyranlı ile görüştü. Sezer daha sonra Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’ne hareket etti. Cumhurbaşkanı Sezer, eşi Semra Sezer’le birlikte öğretim görevlileri ile görüştü. Rektör Prof. Dr. Sülayman Okudan’ı ziyaret ederek bir süre görüşen Cumhurbaşkanı Sezer, ziyaretin ardından eşi Semra Sezer ile birlikte kampüs içerisinde bulunan üniversite evinde yemek yedikten sonra, Konya Havaalanı’na gitti. Sezer, GAP uçağı ile Konya’dan ayrıldı.


ALİ DEMİRER-KENTHABER-KONYA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 12:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?